o   Θέση: Αναπληρωτής Καθηγητής Διοίκησης Καινοτομίας στις Επιχειρήσεις Τροφίμων
o   Τηλ: (0030) 22540-83112
o   Φαξ: (0030) 22540-83109
Email: dskalkos(at)aegean.gr
 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) Department of Chemistry, University of Toledo, Ohio, USA  Di- and Tetrahydroporphyrins: Syntheses and Antitumor  Activities.” (1989).
  • Πτυχίο Χημείας (B.Sc.) Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιωάννινα, Ελλάδα (1986)
 
Ο Δημήτρης Σκάλκος διετέλεσε επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Toledo, Ohio, ΗΠΑ, και διδάσκων (Ν. 407/80) στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχει εργαστεί ως ο ιδρυτής και ο πρώτος διευθυντής του Κέντρο Επιχείρησης και Καινοτομίας (BIC) της Ηπείρου-Ελλάδα, και ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε περισσότερες από 20 εθνικές και πολυεθνικές εταιρείες από διάφορους τομείς δραστηριότητας, κυρίως τροφίμων. Έχει επίσης εργαστεί ως project manager σε διάφορα προγράμματα χρηματοδότησης της ΕΕ που ασχολούνται με την προώθηση της καινοτομίας, τις καινοτόμες πιλοτικές δράσεις, την δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, και τη δημιουργία των ακαδημαϊκών εταιριών spin off στην ελληνική περιφέρεια (RITTS, RIS, καινοτόμες δράσεις, κ.α).
 
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • Διαχείριση καινοτομίας
  • Καινοτομία & επιχειρηματικότητα
  • Τεχνικές τεχνοδιάγνωσης καινοτομίας 
  • Παραγωγή καινοτόμων προϊόντων τροφίμων
  • Δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων τροφίμων
  • Επιχειρηματικός σχεδιασμός & ανάπτυξη
  • Συστήματα καινοτομίας
  • Στρατηγικό μάρκετιννκ
  • Η νέα εποχή του χάους & των αναταράξεων
 
ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
 
  • "Smart specialization for regional development: The innovation strategy of the future for the Region of West Macedonia" E. Samara, P. Giourka, I. Bakouros, D. Skalkos, S. Makridis, Int. J of Technology Innovations & Research. 6, 1-20, 2013. 
  • «Innovative efforts of SMEs: exploring the barriers to successful implementation» D. Skalkos, I. Nikolaidis, I. Bakouros, International Journal of Innovation and Regional Development, 4(6), 509-537, 2012
  • «Novel Innovation Management Process: For applications in fields such as Food Innovation» D. Skalkos, International Journal of Innovation Science, 4(4), 245-258, 2012.
  • «Innovation management technique (IMT) for very small-enterprises: concept, development, and application» D. Skalkos, I. Bakouros, International Journal of Innovation and Regional Development, 3(6), 573 – 603, 2011
  • «Antioxidant activity and bioactive components of the aerial parts of Hypericum perforatum L. from Epirus Greece» E. Gioti, Y. Fiamegos, D. Skalkos, and C. Stalikas, Food Chem., 117(3) 398 – 404, 2009.
  • « Improved method for the in-vitro assessment of antioxidant activity of plant extracts by headspace solid-phase microextraction and gas chromatography–electron capture detection». E. M. Gioti, Y.C. Fiamegos, D.C. Skalkos, and C.D. Stalikas  J. Chromatogr. A, 1152, 150, 2007.
  • «Hypericum perforatum L. extract – novel phtosensitizer against human bladder cancer cells» N.E. Stavropoulos, A. Kim, U.U. Nseyo. I. Tsimaris. T.D. Chung, T.A. Miller, M. Redlak, U.O. Nseyo, and D. Skalkos, J. Photochem. Photobiol. B, 84, 64, 2006.
  • Photophysical properties of Hypericum Perforatum L. extracts – novel photosensitizers for PDT» D. Skalkos, E. Gioti, C.G. Stalikas, H. Meyer, Th. G. Papazoglou, and G. Filippidis, J. Photochem. Photobiol. B, 82, 146, 2006.
 

Παρακαλώ Πατήστε ΕΔΩ Για Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα

 
 
 

Εκλογές Μονιμοποιήσεις Καθηγητών

Είσαι Πρωτοετής;

Είσαι Πρωτοετής;

Γραφείο Διασύνδεσης

 

e- δια βίου ΜΑΘΗΣΗ