Syllabus_2016-17 - 6o Εξάμηνο
 
Τίτλος μαθήματος:
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Εξάμηνο:
'Εκτο (6ο)
Υπεύθυνος Καθηγητής:
Ιωάννου Ζαχαρίας (Διδάσκων βάση ΠΔ 407/80)
Διδάσκοντες:
Ιωάννου Ζαχαρίας
Βοηθοί:
-
Μαθησιακοί Στόχοι:
Η απόκτηση γνώσεων σε θέματα σχετικά με την επεξεργασία και συντήρηση των τροφίμων καθώς και με θέματα που αφορούν την συσκευασία των τροφίμων.
Περιγραφή Ύλης μαθήματος (θεωρία):
Α) Μέρος
Εισαγωγικές έννοιες, Θέρμανση τροφίμων με ηλεκτρική ενέργεια , Ζεμάτισμα, Παστερίωση, Αποστείρωση, Κονσερβοποίηση, Ασηπτική Επεξεργασία, Θερμική Εξώθηση, Μαγείρεμα, Ψύξη, Κατάψυξη, Ακτινοβολίες Ιονισμού, Υψηλές υδροστατικές Πιέσεις, Νεότερες μη Θερμικές Μέθοδοι Επεξεργασίας (Παλμικά Ηλεκτρικά Πεδία Υψηλής Τάσης, Παλμικό Φως Υψηλής Έντασης, Παλλόμενα Μαγνητικά Πεδία), Τεχνολογία πολλαπλών εμποδίων
 
Β) Μέρος
Εισαγωγικές έννοιες συσκευασίας τροφίμων, Πλαστική συσκευασία, Μεταλλική συσκευασία, Γυάλινη συσκευασία και Χάρτινη συσκευασία
Περιγραφή Ύλης εργαστηρίου:
-
Θεωρία - Διαλέξεις
(ώρες / εβδομάδα):
3
Φροντιστήρια - Εργαστήρια
(ώρες / εβδομάδα):
-
Σύνολο                               (ώρες /
εβδομάδα):
3
Διδακτικές Μονάδες:
3
Πιστωτικές μονάδες (ECTS):
4
Αξιολόγηση – Βαθμολόγηση:
20% (Βαθμολογία Θέματος) + 80% (Βαθμός Τελικής Εξέτασης) ή 100% Βαθμός Τελικής Εξέτασης
Σημειώσεις Διδάσκοντος:
-
Βασικό Σύγγραμμα
I. Γ. Μπλούκας, Επεξεργασία & Συντήρηση Τροφίμων, Εκδόσεις Σταμούλη Α.Ε., Αθήνα, 2004
Βιβλιογραφία:
  1. Ι. Γ. Μπλούκα, Συσκευασία Τροφίμων, Εκδόσεις Σταμούλη, Αθήνα, 2004
  2. Β. Κιοσέογλου, Γ. Μπλέκας, Αρχές Τεχνολογίας Τροφίμων, Εκδόσεις Άγις-Σάββας Γαρταγάνης, 2010
  3. Π. Σ. Ρόδη, Μέθοδοι Συντήρησης Τροφίμων,Εκδόσεις Σταμούλη, Αθήνα, 1995
  4. Κ. Τζιά, Β. Ωραιοπούλου, Συντήρηση & Συσκευασία Τροφίμων, Ε.Μ.Π., 2003
Ιστότοποι:
(Πλατφόρμα, Blackboard Learning System – Vista Enterprise License http://vista.aegean.gr/webct/entryPageIns.dowebct )

 

 

 

Πρόσφατες Ανακοινωσεις

Εκλογές Μονιμοποιήσεις Καθηγητών

Είσαι Πρωτοετής;

Είσαι Πρωτοετής;

Γραφείο Διασύνδεσης

 

e- δια βίου ΜΑΘΗΣΗ