Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Θερινό Σχολείο MedFood 2017

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
 
Θερινό Σχολείο με τίτλο “Μεσογειακά Τρόφιμα: Διατροφικά Οφέλη και Αξίες τους (MedFood2017)” διοργανώνεται στη Μύρινα Λήμνου, στο διάστημα 25-30 Ιουνίου 2017, από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
 
Το Θερινό Σχολείο αποσκοπεί στην ανάδειξη των πολύπλευρων συνιστωσών που συνδιαμορφώνουν τη διατροφική αξία των μεσογειακών τροφίμων. Ένα πλήθος από διακριτές ή/και ετερόκλητες παραμέτρους (μεσογειακός χώρος, βιοποικιλότητα, τοπικά προϊόντα και παραγωγική διαδικασία, μεσογειακή διατροφή και υγεία του ανθρώπου) αποτελούν κομμάτια ενός διεπιστημονικού “παζλ” το οποίο στην πράξη προσδίδει μοναδική ποιότητα στα προϊόντα της Μεσογείου. Αποτελεί συνέχεια δύο προηγούμενων Θερινών Σχολείων του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, των (α) Μεσογειακά Τρόφιμα και Διατροφική Αξία: Σύγχρονες Τάσεις στην Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφής (MedFood 2012) και (β) Διατροφή και Βιοποικιλότητα ως εργαλεία του Ευ Ζην (NuBioEYZHN 2015) σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος.
 
Στο Θερινό Σχολείο θα διδάξουν πλήθος διεθνώς καταξιωμένοι επιστήμονες από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού, εστιάζοντας σε τέσσερεις (4) κύριες θεματικές ενότητες:
-     Βιοτικοί Πόροι: Χρήσεις και Αξίες
-     Αγροτική Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα
-     Διατροφική Αξία των Μεσογειακών Τροφίμων
-     Η Διατροφή στην Υπηρεσία της Υγείας του Ανθρώπου
 
Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τους εισηγητές του Θερινού Σχολείου είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του:  https://summer-schools.aegean.gr/el/MedFood2017
 
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Θερινού Σχολείου: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
 

Afisa.pdf
 
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
 
Οργανωτική Επιτροπή
MedFood2017

 

 

Εκλογές Μονιμοποιήσεις Καθηγητών

Είσαι Πρωτοετής;

Είσαι Πρωτοετής;

 

Γραφείο Διασύνδεσης

 

e- δια βίου ΜΑΘΗΣΗ