Μήνυμα από τον Πρόεδρο του Τμήματος Αν. Καθηγητή κ. Γκατζιώνη:

Καλώς ήλθατε στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΤΔ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Την Παρασκευή 27/8 ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής των πανεπιστημιακών τμημάτων.

Σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τον αριθμό των εισακτέων για φέτος (2021) και για αποφυγή παραπληροφόρησης, ενημερώνεστε ότι:

- ο αριθμός των εισακτέων του πανεπιστημιακού τμήματος στη Λήμνο, του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΤΔ), με τα μέχρι τώρα στοιχεία διαμορφώνεται στους 65 (εξήντα-πέντε).

Επισημαίνεται ότι διάφορες δημοσιεύσεις και αναφορές σε μέσα ενημέρωσης για δήθεν <10 εισακτέους στο Τμήμα στη Λήμνο, είναι ψευδείς ειδήσεις, συγκεκριμένα, φέρονται να παράγουν ανακριβή στοιχεία ή μεροληπτική παρουσίαση επιμέρους στοιχείων (π.χ. αναφορά σε υποομάδες εισακτέων και όχι στο σύνολο των εισακτέων).

Οι δημοσιεύεις αυτές μπορούν να αγνοηθούν ως αναξιόπιστες.

Επιπρόσθετα:

Ομολογουμένως τα αποτελέσματα σχετικά με τους εισακτέους του 2021 πανελλαδικά παρουσιάζουν ενδιαφέρον.
Όλα τα περιφερειακά τμήματα αναμένονταν να πιεστούν με την εφαρμογή του νέου συστήματος που συμπεριλαμβάνει ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Σχετικά με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στη Λήμνο, με το στρατηγικό σχεδιασμό που ακολουθήθηκε, αποδόθηκαν τα εξής
- αποκρούστηκαν ακραία σενάρια που παρατηρήθηκαν σε τμήματα ανά την Ελλάδα, δηλαδή να έχουν καθόλου/ελάχιστους εισακτέους
- όπως κάθε χρονιά στο Τμήμα μας διατηρείται μια κρίσιμη μάζα εισακτέων και μπορούμε να προετοιμάσουμε την περαιτέρω εξέλιξη του ΤΕΤΔ μέσα στο νέο ακαδημαϊκό οικοσύστημα, υπό συνθήκες κανονικότητας
- επίσης μοιραζόμαστε τη χαρά για την πολύ βελτιωμένη βάση εισαγωγής

Η βελτιωμένη βάσης εισαγωγής του Τμήματος (με γεμάτες αίθουσες) είναι η πραγματική ευκαιρία που παρουσιάζεται.
Είναι χαρακτηριστικό ότι με τις πρακτικές και το σκηνικό που έλαβαν χώρα σε προηγούμενα έτη οι βάσεις εισαγωγής του Τμήματος υποχώρησαν (από 13.156 μόρια το 2016 στα 7.050 μόρια το 2020).
Ωστόσο, η βάση εισαγωγής φέτος ανακτά χαμένο έδαφος και κύρος, διαμορφώνεται σε >9.000 μόρια και ευελπιστούμε ότι θα ακολουθηθεί αντίστοιχη πορεία του χρόνου. Στοχεύουμε σε αύξηση του αριθμού εισακτέων χωρίς υποτίμηση της βάσης εισαγωγής. Δηλαδή να αυξάνεται η πραγματική ζήτηση και όχι η ευκολία εισαγωγής με άμεσο όφελος στους αποφοίτους του τμήματος αλλά και την τοπική κοινωνία, δεδομένου ότι ενισχύεται ο ‘παρονομαστής’ του πτυχίου και του Τμήματος.

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά και με χαρά να υποδεχτούμε τους νέους εισακτέους.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Κωνσταντίνος Γκατζιώνης
Αν. Καθηγητής

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Καλώς ήλθατε στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΤΔ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην πόλη της Μύρινας, στη Λήμνο. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι η τροφή που καταναλώνουμε επηρεάζει την υγεία μας και γενικότερα την ποιότητα της ζωής μας, ενώ οι ανησυχίες σχετικά με την παραγωγή ποιοτικών τροφίμων, καθώς και με τη βελτίωση της ασφάλειας σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής ενός τροφίμου ("από το χωράφι στο ράφι") έχουν αυξηθεί.

Η εφαρμοσμένη επιστήμη των Τροφίμων και της Διατροφής, όπως έχει σχεδιαστεί σήμερα και αναπτύσσεται στο ΤΕΤΔ, στοχεύει στην ανάπτυξη ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων, καθώς επίσης και στην εξέταση  πώς η κατανάλωση τους επηρεάζει τη δημόσια υγεία, καθώς και το πώς κοινωνικοί, οικονομικοί, πολιτιστικοί και ψυχολογικοί παράγοντες επηρεάζουν την αλληλεπίδραση της τροφής και του ανθρώπου.

Ο στόχος του ΤΕΤΔ είναι να προσφέρει στους φοιτητές, μέσω του ακαδημαϊκού του προγράμματος, μια ολοκληρωμένη, βαθιά και πολυδιάστατη γνώση για τα τρόφιμα και τη διατροφή στους διάφορους συναφείς τομείς όπως τη βιοποικιλότητα, τη μικροβιολογία, τη χημεία, την τεχνολογία, την υγεία και τις επιχειρήσεις. Προς το σκοπό αυτό, το ακαδημαϊκό πρόγραμμα τονίζει τη συνεργασία και την διεπιστημονικότητα. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην προετοιμασία των φοιτητών έτσι ώστε σαν μελλοντικοί επιστήμονες στον τομέα της Επιστήμης Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, να συμβάλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη της αγροδιατροφικής αλυσίδας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Η ευελιξία και αμεσότητα στη δομή του Τμήματος, συντελεί στην ανάπτυξη μιας φιλικής ακαδημαϊκής ατμόσφαιρας και ενός περιβάλλοντος που αγωνίζεται και επιτυγχάνει την αριστεία μέσα από την αποτελεσματική ακαδημαϊκή σχέση ανάμεσα σε όλα τα μέλη, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών και των καθηγητών.

Το Τμήμα μέσω της εφαρμοσμένης έρευνας και της βαθιάς γνώσης είναι σε θέση να αναγνωρίζει αιτίες προβλημάτων και να παράγει λύσεις στον τομέα της επιστήμης των τροφίμων και της διατροφής με γνώμονα τη διατήρηση και την προάσπιση της δημόσιας υγείας και ευημερίας των ατόμων και του συνόλου.

 

 

Εκλογές Μονιμοποιήσεις Καθηγητών

Είσαι Πρωτοετής;

Είσαι Πρωτοετής;

 

Γραφείο Διασύνδεσης