Με απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής Περιβάλλοντος στην υπ'αριθμ. 9/06.06.2014 συνεδρίασης της, εγκρίθηκε το νέο πρόγραμμα σπουδών ακαδημαϊκού έτους 2014-2015,τα προαπαιτούμενα μαθήματα και οι προϋποθέσεις λήψης πτυχίου, τα οποία ισχύουν από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015 (δηλαδή από 29/09/2014), για όλους τους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, εκτός από εκείνους με έτη εισαγωγής 2009-2011. Για τους τελευταίους φοιτητές, οι προϋποθέσεις λήψης Πτυχίου παραμένουν ως έχουν και περιγράφονται στη συνημμένη ανακοίνωση.
 
 
 
  Εξάμηνο 1ο     Εξάμηνο 2ο  
1 Αγγλικά Ι Υπ. 1 Αγγλικά ΙΙ Υπ.
2 ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΧΗΜΕΙΑ Υπ. 2 ΓΕΝΙΚΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ Υπ.
3 ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΥΤΤΑΡΟΥ Υπ. 3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ II (διαλέξεις - επισκέψεις σε επιχειρήσεις) Υπ.
4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ I (διαλέξεις - επισκέψεις σε επιχειρήσεις) Υπ. 4 Οργανική Χημεία Υπ.
5 Μαθηματικά Υπ. 5 Στατιστική – Ποσοτικές Μέθοδοι Υπ.
6 Φυσική Υπ. 6 Πληροφορική - Βάσεις Δεδομένων (Θ και Ε) Υπ.
      7 Βιοποικιλότητα – Βιοτικοί Πόροι ΚΕΥ
  Εξάμηνο 3ο     Εξάμηνο 4ο  
1 Βιοχημεία Ι Υπ. 1 Βιοχημεία ΙΙ Υπ.
2 Εισαγωγή στην Επιστήμη της Διατροφής (Θ και Ε) Υπ. 2 ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Υπ.
3 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι Υπ. 3 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Υπ.
4 Φυσιολογία του Ανθρώπου Ι Υπ. 4 ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΙΙ Υπ.
5 Χημεία Τροφίμων Ι Υπ. 5 ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΙ Υπ.
6 ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΕΥ 6 ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΕΥ
  Εξάμηνο 5ο     Εξάμηνο 6ο  
1 Βιοχημεία Τροφίμων Υπ. 1 ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ (Θ και Ε) Υπ.
2 Διατροφή στα Στάδια της Ζωής Υπ. 2 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Υπ.
3 Μηχανική Τροφίμων - Φυσικές Διεργασίες Υπ. 3 Μικροβιολογία Τροφίμων ΙΙ Υπ.
4 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Υπ. 4 ΠΑΘΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ Υπ.
5 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Υπ. 5 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Υπ.
6 Μοριακη βιολογια ΚΕΥ 6 ΒΙΟΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΚΕΥ
7 Παγκόσμιο Αγροδιατροφικό Σύστημα και Διατροφικές Αλυσίδες ΚΕΥ 7 Εφαρμογές Πληροφορικής στην Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφής (Θ και Ε) ΚΕΥ
8 Τοξικολογία Τροφίμων ΚΕΥ 8 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΕΥ
  Εξάμηνο 7ο     Εξάμηνο 8ο  
1 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Υπ. 1 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Υπ.
2 Πτυχιακή Μελέτη (ΠΜ) Υπ. 2 Πτυχιακή Μελέτη (ΠΜ) Υπ.
3 Αγγλικά ΙII ΚΕΥ 3 ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΕΥ
4 Διαχείριση Καινοτομίας και Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων ΚΕΥ 4 ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΕΥ
5 ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΥ 5 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΕΥ
6 Συσκευασία τροφίμων ΚΕΥ 6 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΥ
7 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ KEY 7 Σχεδιασμός και Δημιουργία Νεοφυών Επιχειρήσεων στον Κλάδο των Τροφίμων KEY
      8 ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΝΟΣΟΙ KEY
      9 Επιδημιολογία Τροφιμογενών Νοσημάτων KEY
      10 Βιοδιεργασίες στην ανάπτυξη βιώσιμων καινοτόμων προϊόντων διατροφής KEY

 
Υπ.:   Υποχρεωτικό,
ΚΕΥ: Κατ’ Επιλογήν Υποχρεωτικό,
ΕΕ: Ελεύθερης Επιλογής
Θ: Θεωρία,
Ε: Εργαστήριο
  
Τα Προαπαιτούμενα Μαθήματα (Αλυσίδες Μαθημάτων), καθώς επίσης την αντιστοίχιση των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών με τις πιστωτικές μονάδες (ECTS) και τις προϋποθέσεις λήψης πτυχίου μπορείτε να τις δείτε ΕΔΩ
 
 
 

Εκλογές Μονιμοποιήσεις Καθηγητών