Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλαίσιο του έργου "Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βασικός παράγοντας για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου" και συγκεκριμένα μέσω της Δράσης 4 "Εκπαίδευση και υποστήριξη προς τις Τοπικές Κοινωνίες",  διοργανώνει το
 
2os Κύκλος ,Ειδικό θεματικό Πρόγραμμα  με τίτλο:
"H σημασία της Καινοτομίας στην Τρέχουσα οικονομική κρίση και η επίδραση της στην οικονομία των ελληνικών νησιών"
 
Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει συστηματική ανάλυση και επιστημονική γνώση στη νησιωτική επιχείρηση ώστε να ενισχύσει τη δυνατότητά της να ανταποκριθεί στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον της μέσω από την εισαγωγή της καινοτομίας στην επιχείρηση. Η ελληνική επιχείρηση, το παραγωγικό κύτταρο της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας μας, υφίσταται σοβαρά πλήγματα στον καιρό της κρίσης. Οι αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, η συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος και η κρίση ρευστότητας επαναπροσδιορίζουν εκ βάθρων την καθημερινότητα αλλά και τις προοπτικές της επιχειρηματικότητας, ειδικά στην οικονομική δραστηριότητα της νησιωτικής περιφέρειας. Σ' αυτό το οικονομικό περιβάλλον, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η ανθεκτικότητα της ελληνικής επιχείρησης στην κρίση, ο επαναπροσδιορισμός της στρατηγικής και η ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς της. Αυτό είναι αναγκαίο όχι μόνο για την ελληνική επιχείρηση, αλλά και για την επίτευξη βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.
 
Πληροφορίες, ωρολόγιο πρόγραμμα και αίτηση συμμετοχής, θα βρείτε στο σύνδεσμο:
 
αιτήσεις εγγραφής, Για τη Λήμνο: http://action4learning.aegean.gr/program_details.asp?id=179
 
Και με το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα: "Ρομποτική: ένας Πρακτικός Κόσμος"  4ος ΚΥΚΛΟΣ 2015.
 
Στόχος είναι η διδασκαλία και πρακτική σε προχωρημένα θέματα ρομποτικής. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πλοήγηση και έλεγχο ρομπότ. Θα διδαχθεί χειρισμός και έλεγχος με arduino ενώ θα γίνει πρακτική σε θαλάσσια ρομποτάκια που το τμήμα μας έχει φτιάξει και χρησιμοποιεί σε συνεργασία με το ΜΙΤ. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα νεαρής ηλικίας πχ. μαθητές - καθηγητές δευτεροβάθμιας, χωρίς προηγούμενη γνώση στο αντικείμενο. Μετά το πέρας του κύκλου ο συμμετέχων θα μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ρομποτικό σύστημα.
 
Τα σεμινάρια είναι ανοιχτά στο ευρύ κοινό και δεν απαιτούν προγενέστερες γνώσεις. Με την παρακολούθηση  ολόκληρου του προγράμματος  δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.
 
Πληροφορίες, ωρολόγιο πρόγραμμα και αίτηση συμμετοχής, θα βρείτε στο σύνδεσμο:
 
αιτήσεις εγγραφής Για τη Λήμνο: http://action4learning.aegean.gr/program_details.asp?id=171
 
Επικοινωνία -Πληροφορίες: Για τη Λήμνο: Κατερίνα Παλατιανού, τηλ: 22540-83013,
 
Ευχαριστούμε εκ μέρους της ομάδας υλοποίησης της Δράσης.
 
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε  στη διάθεσή σας.
 
Με εκτίμηση
K.Π.
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
10 - 12 - 2014

Πρόσφατες Ανακοινωσεις

Εκλογές Μονιμοποιήσεις Καθηγητών