Θα επιθυμούσαμε να ενημερώσουμε το σύνολο της πανεπιστημιακής μας οικογένειας, πως ήδη από το 2014, μες στους κόλπους της Κοινότητας My.Aegean.gr υποστηρίζεται δομή Αποθετηρίων Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (FOSS Mirror Repositories) μέσω του κόμβου: mirrors.myaegean.gr

Συνιστά αυτό μια απόφαση με αυξημένη ευθύνη, παρέχοντας μέρος της υποδομής της πύλης My.Aegean.gr ως δείγμα ευγνωμοσύνης προς τους ανθρώπους, συλλογικότητες και οργανισμούς που, συνήθως ως "αφανείς ήρωες" προσφέρουν άοκνα στο χώρο του Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα. Ευγνωμοσύνης, καθώς μέσω πολλών έργων αυτού του τύπου ήταν και είναι εφικτό να χτισθούν ένα σύνολο υπηρεσιών και εργαλείων της ίδιας της πύλης μας, που παρέχονται δωρεάν σε όλες και όλους.

Νιώθουμε μέρος μιας ευρύτερης κοινότητας, με οικουμενική στόχευση και κουλτούρα συνεισφοράς σε ανθρώπινα τεχνουργήματα και εργαλεία, που βοηθούν να χτίζουμε ως μέλη ενός πλανητικού χωριού, έναν καλύτερο κόσμο γύρω μας.

Οι υπηρεσίες-παροχές του Πρότζεκτ των Αποθετηρίων Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα εμπλουτίζονται διαρκώς, καθιστώντας διαθέσιμα προς ανάκτηση, απρόσκοπτα και αδιάκοπα όλα αυτά τα χρόνια, πάνω από 500 GB όγκου εφαρμογών, ενδεικτικά διανομές λειτουργικών συστημάτων, εργαλείων του Apache Software Foundation, βιβλιοθηκών λογισμικού γενικότερα, που επικαιροποιούνται άμεσα. Αποτελούμε έτσι και μέσω των ισχυρών υποδομών του Πανεπιστημίου Αιγαίου μας, έναν από τους κεντρικούς παρόχους/κόμβους στην Ελλάδα, Βαλκάνια και ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο τέτοιων υπηρεσιών mirroring για την αποκεντρωμένη διαθεσιμότητα Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα.

Δείτε σχετικές πληροφορίες και στη σελίδα: http://my.aegean.gr/web/faq-12-Services-FOSS-Mirrors-Repository.html

Ελπίζουμε, όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες και η ευελιξία, πάντα με σεβασμό σε όλες τις συνεργαζόμενες πλευρές, να εμπλουτίσουμε τη συλλογή και διευρύνουμε την ποικιλία των διαθέσιμων πακέτων και παροχών. Θα χαρούμε να λάβουμε ιδέες-σκέψεις σας γύρω από το Πρότζεκτ και τυχόν προτάσεις σας για τον εμπλουτισμό των Αποθετηρίων με χρήσιμο λογισμικό.

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και υποστήριξη τους ανθρώπους και συνεργάτες που μας εμπιστεύονται και όλες και όλους που μας έδωσαν την ευκαιρία να κάνουμε πράξη ένα τέτοιο εγχείρημα!

--
Η Ομάδα του MyAegean

Εκλογές Μονιμοποιήσεις Καθηγητών