Σας ενημερώνουμε ότι για την 21Η Μαΐου 2019 ημέρα Τρίτη, στην αίθουσα Μαρούλα  από 17:30- 19:30 μ.μ. θα γίνει προβολή  του ντοκιμαντέρ"Citizen Europe της  «Anemon Productions» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.  Είσοδος ελεύθερη.

Σας παραθέτω μια μικρή περιγραφή  της δράσης για την ενημέρωσή σας.

 Η προβολή του θα γίνει  αυστηρά την ίδια ημερομηνία (21 Μαΐου)  ταυτόχρονα σε περισσότερες από είκοσι διαφορετικές τοποθεσίες στην Ευρώπη με έντονη φοιτητική δράση και με στόχο να συμπέσει χρονικά με τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το 2019.

Το  ντοκιμαντέρ Citizen Europe εξετάζει την Ευρώπη μέσα από τα μάτια πέντε φοιτητών που ταξιδεύουν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας Erasmus, καταγράφοντας τη διαδρομή τους καθώς έρχονται σε επαφή με μια νέα πραγματικότητα και αντιμετωπίζουν τις καθημερινές προκλήσεις της ζωής σε ένα ξένο περιβάλλον. Παράλληλα, μας γνωρίζει Ευρωπαίους που συμμετείχαν στο Erasmus την δεκαετία του 80’ και ’90, οι οποίοι μας μεταφέρουν πόσο έχει αλλάξει η Ευρώπη τα τελευταία 30 χρόνια μέσα από τις παλιές τους φωτογραφίες, τα φιλμ, τα βίντεο και τα γράμματα του αρχείου τους.

Η προβολή θα  κοινοποιηθεί στα social media του Πανεπιστημίου μια διαδικτυακή ψηφοφορία που έχει σχεδιάσει η παραγωγός εταιρεία, με θέμα "Should six months of Erasmus be compulsory for all Europeans?

Πρόσφατες Ανακοινωσεις

Εκλογές Μονιμοποιήσεις Καθηγητών