ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ 9η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ECOTROPHELIA 2019
ME TO ΒΡΑΒΕΙΟ
«ΚΑΛΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ»


Για άλλη μία χρονιά, την ένατη κατά σειρά το Τμήμα Επιστήμης τροφίμων & Διατροφής (Τ.Ε.Τ.Δ.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετείχε στον Ευρωπαϊκό φοιτητικό διαγωνισμό οικολογικών καινοτόμων τροφίμων Ecotrophelia 2019 και βραβεύθηκε με το βραβείο «ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ» με το προϊόν «Robustus» εδραιώνοντας έτσι την φήμη του πανελλαδικά ως το Τμήμα που ξέρει και μπορεί να παράγει πιλοτικά ανταγωνιστικά, καινοτόμα προϊόντα, μαζί με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα του εμπορίου. Το αποδεικνύει άλλωστε το γεγονός ότι από τα 89 φοιτητικά προϊόντα που έχουν μέχρι σήμερα παρουσιαστεί στον διαγωνισμό ecotrophelia, από το 2011 που ξεκίνησε ο θεσμός, τα 24 έχουν παρουσιαστεί από το νεοσύστατο Τμήμα της Λήμνου (ποσοστό 27%), ενώ τα υπόλοιπα από όλα μαζί τα σχετικά Τμήματα των πανεπιστημίων και των πολυτεχνείων της χώρας.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν εφέτος 9 φοιτητικές ομάδες εκ των οποίων οι δύο ομάδες ήταν από το τμήμα της Λήμνου. Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στο συνεδριακό κέντρο του Ζαππείου την Τρίτη 25 Ιουνίου, παρουσία του Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητή Χαράλαμπου Σκιάνη, άλλων  επισήμων, παρουσία πλήθους κόσμου.

Το Τ.Ε.Τ.Δ. εκπροσώπησαν 2 ομάδες φοιτητών με 2 διαφορετικά προϊόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δελτίο Τύπου.pdf

Εκλογές Μονιμοποιήσεις Καθηγητών