Υποψήφια Διδάκτορας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής , Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Email: fnsd19002(at)fns.aegean.gr

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μελίνα Κωνσταντινίδη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 24/05/1990. Τον Φεβρουάριο του 2014 αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με βαθμό 6,76. Τον Μάιο του 2017 αποφοίτησε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων  και Διατροφής του Ανθρώπου με κατεύθυνση στη «Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές» με βαθμό 8.20.

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών, ο σκοπός της διατριβής της ήταν « η

 In vitro Μελέτη της Αντιοξειδωτικής Δράσης Εκχυλισμάτων της Ερυθρής Ποικιλίας Σταφυλιού «Καλαμπάκι» της Λήμνου και του αντίστοιχου ερυθρού οίνου» με Επιβλέποντα τον  Επίκουρο Καθηγητή Χημείας Τροφίμων,  κο Χαράλαμπο Καραντώνη, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστημίου Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών , σκοπός της μεταπτυχιακής της μελέτης ήταν  «η  Αξιολόγηση του προγράμματος Σχολικά Γεύματα και ειδικότερα αξιολόγηση της διατροφικής πρόσληψης των μαθητών»  με Επιβλέπουσα την Καθ. Διατροφής του Ανθρώπου, κα Καψοκεφάλου Μαρία , Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου.

Αφού είχε απορροφήσει τόσο τις θεωρητικές γνώσεις όσο και την απόκτηση σημαντικής πρακτικής εμπειρίας, επιδιώκει σήμερα να διευρύνει και να εμβαθύνει τις σπουδές της με στόχο την εδραίωση των θεωρητικών και πρακτικών της δεξιοτήτων.

 

Τον Φεβρουάριο του 2019 ξεκίνησε ως Υποψήφια Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής με Επιβλέποντα τον  Επίκουρο Καθηγητή Διατροφής, κο Κουτελιδάκη Α.,  Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με θέμα διδακτορικής διατριβής: «Συσχέτιση της κατανάλωσης βιολειτουργικών τροφίμων και συστατικών και της υιοθέτησης της μεσογειακής διατροφής με δείκτες οστικού μεταβολισμού και καρδιαγγειακών παθήσεων σε άτομα με αυξημένο κίνδυνο οστεοπόρωσης».

 

 Αναλυτικό Βιογραφικό ΕΔΩ

 

 

Εκλογές Μονιμοποιήσεις Καθηγητών