Θέση: Υποψήφια Διδάκτορας
Τηλ, Fax: (0030) 22540 83109
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.Η Ελένη Παυλίδου είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Διατροφής-Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης  (2011), κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (2015) του Τμήματος Κλινικών Επιστημών και Εφαρμοσμένης Βιοτεχνολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της  L’Aquila. Έχει λάβει μετεκπαίδευση στην Κλινική Διατροφή-Διαιτολογία, με έμφαση στις  Σύγχρονες Διατροφικές Παρεμβάσεις σε Παθολογικές Καταστάσεις, από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστήμιου Αιγαίου (2016),  καθώς και στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία από το National Centre for eating disorders (2018). Έχει λάβει εκπαίδευση και συμμετέχει από το 2014 έως και σήμερα τόσο στο Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών στην «Κλινική Άσκηση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στη Γενική Ιατρική» ως Συνεργάτιδα- Εκπαιδεύτρια του Τμήματος της Ιατρικής ΑΠΘ, όσο και στο Δίκτυο Αγωγής Υγείας και Πρόληψης, για την ανάπτυξη και υλοποίηση δράσεων - παρεμβάσεων αγωγής υγείας τόσο στο μαθητικό όσο και στο γενικό πληθυσμό. Η ερευνά της εστιάζεται στη διερεύνηση του Ενεργειακού Μεταβολισμού του ανθρώπινου οργανισμού με έμφαση στα υπολογιστικά μοντέλα. Σημαντικό μέρος της έρευνας της αφορά στη διερεύνηση των φυσικοχημικών ιδιοτήτων και της βιοδιαθεσιμότητας των  βιοενεργών συστατικών των τροφίμων με απώτερο σκοπό την προαγωγή της δημόσιας υγείας.
Έχει δημοσιεύσει πρωτότυπες μελέτες και κριτικές ανασκοπήσεις σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Ερευνητικές της  εργασίες έχουν παρουσιαστεί σε   διεθνή και  ελληνικά επιστημονικά συνέδρια κι έχει δώσει πλήθος διαλέξεων ως προσκεκλημένη ομιλήτρια. Επίσης,  έχει λάβει εγκρίσεις από το Υπουργείο Παιδείας για παρουσιάσεις υλικού  που έχει υποστηρίξει στα Σχολεία
Εργάζεται ως Διατροφολόγος - Διαιτολόγος στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με κύριο άξονα προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης για  την πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη, την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινής γνώμης και την τροποποίηση των σχετικών κοινωνικών στάσεων και συμπεριφορών, με  πλήθος δράσεων. Επίσης έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως νοσηλεύτρια  κυρίως σε Δομές Πρωτοβάθμιας αλλά και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

2016 έως σήμερα: Υποψήφια Διδάκτορας Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, με γνωστικό αντικείμενο «Διατροφή και Υγεία του Ανθρώπου».
2018: Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity (Practitioner skills for eating disorders- Nutritional interventions for eating disorders- Essential obesity: psychological approaches- Eating disorders in childhood & adolescence). National Centre for eating disorders.
2016: Master in Epidemiology, Health Impact Assessment and Quality of Health Agencies - University of L'Aquila – Department of Biotechnological and Applied Clinical Sciences
2011: Πτυχίο Διατροφής – Διαιτολογίας,  Α.Τ.Ε.Ι (Βαθμός «Λίαν Καλώς» 7,79 -  4η  μεταξύ των 80 αποφοιτησάντων)


ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ-ΒΡΑΒΕΙΑ

2009-2010 :   Υποτροφία Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.)  για άριστη επίδοση.
2008-2009 :   Υποτροφία Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.)  για άριστη επίδοση.
2005-2006 :   Υποτροφία Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.)  για άριστη επίδοση.


ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ  ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

  • Μελέτη κι αξιολόγηση της εγκυρότητας προγνωστικών εξισώσεων εκτίμησης ενεργειακών αναγκών και συσχέτιση με τη σύνθεση σώματος σε δείγμα Ελληνικού πληθυσμού.
  • Μελέτη της συσχέτισης των διατροφικών συνηθειών και των σωματομετρικών χαρακτηριστικών με την ανάπτυξη και διαμόρφωση του στοματογναθικού συστήματος σε παιδιά.
  • Μελέτη κι αξιολόγηση της Θνησιμότητας και των Αιτιών Θανάτου σε δείγμα Ελληνικού πληθυσμού.
  • Μελέτη κι αξιολόγηση των ανθρωπομετρικών χαρακτηριστικών και βιοχημικών δεικτών σε δείγμα Διαβητικού πληθυσμού.

 

 Περισσότερες Λεπτομέρειες ΕΔΩ

 

 

 

Πρόσφατες Ανακοινωσεις

Εκλογές Μονιμοποιήσεις Καθηγητών