Θέση: Υποψήφιος Διδάκτορας
Τηλ, Fax: (0030) 22540 83109
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

O Αριστείδης Φασούλας είναι απόφοιτος της  Οδοντιατρικής Σχολής του  Α.Π.Θ.   (1984), κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης 2ου  επιπέδου στην Επιδημιολογία - Ποιότητα και  Ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας (2014). Έχει λάβει μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην εμφυτευματολογία από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (N.Y.U.) το 2016 καθώς και στην Οδοντική Παθολογία και Θεραπευτική το 2003. Έχει εκπαιδευτεί επί σειρά ετών και συμμετέχει από το 2014 έως και σήμερα τόσο στο Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών στην «Κλινική Άσκηση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στη Γενική Ιατρική» ως Συνεργάτης-Εκπαιδευτής του Τμήματος της Ιατρικής ΑΠΘ, όσο και στο Δίκτυο Αγωγής Υγείας και Πρόληψης, για την ανάπτυξη και υλοποίηση δράσεων - παρεμβάσεων αγωγής υγείας, στο μαθητικό και στο γενικό πληθυσμό. Η ερευνά του εστιάζεται στη διερεύνηση της άμεσης ή έμμεσης σχέσης μεταξύ διατροφικής συμπεριφοράς και ανάπτυξης και λειτουργικής διαμόρφωσης του στοματογναθικού συστήματος, με έμφαση στον παιδικό πληθυσμό που είναι η ηλικιακή ομάδα στην οποία συντελείται η ολοκλήρωση της ανάπτυξης του κρανιοπροσωπικού συμπλέγματος, Απώτερο σκοπό της έρευνας αποτελεί η πρόληψη των διαταραχών που απορρέουν από τις διατροφικές συνήθειες,   και η διατήρηση και  προαγωγή  της στοματικής  αλλά και της  γενικότερης  υγείας του ανθρώπου.
Έχει δημοσιεύσει πρωτότυπες μελέτες και κριτικές ανασκοπήσεις σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Ερευνητικές του  εργασίες έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια,  έχει δώσει διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής κι   έχει λάβει εγκρίσεις από το Υπουργείο Παιδείας για παρουσιάσεις υλικού  που έχει υποστηρίξει στα Σχολεία
Εργάζεται ως Διευθυντής Οδοντίατρος στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με κύριο άξονα την αξιολόγηση, διάγνωση, πρόληψη και θεραπεία οποιασδήποτε παθολογικής κατάστασης, ασθένειας ή ανωμαλίας των δοντιών, των σκληρών και μαλακών ιστών του στόματος, των παρακείμενων ιστών και του στοματογναθικού συστήματος γενικά, με στόχο την εξασφάλιση της στοματικής υγείας του ανθρώπου ως αναπόσπαστου τμήματος της γενικής υγείας και της ποιότητας ζωής. Στο έργο του ακόμη εντάσσεται μεταξύ άλλων και η ενημέρωση των ασθενών και του κοινού επί των νοσημάτων της στοματικής κοιλότητας, η διδασκαλία τεχνικών και μεθόδων διατήρησης και βελτίωσης της στοματικής υγείας και η προώθηση πολιτικών που σχετίζονται με τη στοματική υγεία.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  • 2015-2016: Εξειδίκευση ανωτάτου επιπέδου στην εμφυτευματολογία από την Οδοντιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (N.Y.U.)
  • 2013-2014: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc), στην Επιδημιολογία -   Ποιότητα και  Ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
  • 2002-2003: Παρακολούθηση μεταπτυχιακού προγράμματος στη Οδοντιατρική Σχολή Θεσ/νίκης στον τομέα Οδοντικής Παθολογίας και θεραπευτικής και αντίστοιχη βεβαίωση.
  • 1984-1985: Παρακολούθηση οδοντογναθoπροσωπικών  χειρουργικών περιστατικών στο Γναθοχειρουργικό Τμήμα του Π. Ν .Παπανικολάου.
  • 1979-1984: Πτυχίο Οδοντιατρικής Σχολής  Α.Π.Θ.

 

Περισσότερες Πληροφορίες ΕΔΩ

 

 

 

Πρόσφατες Ανακοινωσεις

Εκλογές Μονιμοποιήσεις Καθηγητών