Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής (Πανεπιστήμι Αιγαίου) , παρά την βραχύχρονη λειτουργία του, πέτυχε μία μοναδική επιτυχία μεταξύ όλων των σχετικών Τμημάτων της χώρας.  Είναι το μοναδικό Τμήμα που συμμετέχει ανελλιπώς στον φοιτητικό διαγωνισμό ECOTROPHELIA από το πρώτο έτος υλοποίησης του στην Ελλάδα το 2011 και βραβεύεται ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ.

Τα προϊόντα με τα οποία οι φοιτητές, με τον υπεύθυνο κάθε φορά καθηγητή, συμμετέχουν στον διαγωνισμό παράγονται πιλοτικά με την συνεργασία σημαντικών Ελληνικών εταιρείων τροφίμων και κάθε χρόνο συμμετέχουν κατά μέσο όρο 3 ομάδες.  Συνολικά έχουν παραχθεί μέχρι σήμερα 21 προϊόντα, από αντίστοιχες ομάδες φοιτητών,  όλα αυτά τα 7 χρόνια (ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ECOTROPHELIA 2011-2017).

Το 2011 ένα προϊόν βραβεύθηκε με το 2 βραβείο, ενώ το 2012 δύο προϊόντα μοιράστηκαν το 3ο βραβείο (ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ECOTROPHELIA 2011 - 2012).

To 2013 ένα προϊόν βραβεύθηκε με το 2 βραβείο, ενώ και το 2014 ένα προϊόν απέσπασε το 2ο βραβείο (ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ECOTROPHELIA 2013 - 2014).

To 2015 ένα προϊόν βραβεύθηκε με το βραβείο καλλύτερης παρουσίασης, ενώ το 2016 ένα προϊόν απέσπασε το βραβείο καλλύτερου πλάνου μάρκετινγκ και εμπορίας (ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ECOTROPHELIA 2015-2016).

To 2017 ένα προϊόν βραβεύθηκε με το βραβείο καλλύτερου πλάνου μάρκετινγκ και εμπορίας επίσης (ΒΡΑΒΕΥΣΗ ECOTROPHELIA 2017).

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό οργανώνεται και συντονίζεται από την Μονάδα Food Business Management & Innovation (FBMI) με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δημήτρη Σκάλκο.

Περισσότερα για τον διαγωνισμό, και τα παραχθέντα προϊόντα μέχρι σήμερα στο link "Παραγ. Προϊόντων" sub-link "νέα προϊόντα ".

 

 

Εκλογές Μονιμοποιήσεις Καθηγητών